Konferanse

Mestringskonferansen 2024

Helgen 3.–5.mai møttes vi endelig igjen på Quality Airport Hotel Gardermoen for å få påfyll til å mestre livet med hjernesvulst! I år var det totalt 102 personer som deltok på Mestringskonferansen og dette er den største konferansen i Hjernesvulstforeningens historie.

Elizabeth Ledal

Etter registrering og velkomst,  startet vi konferansen med Iselin Holmedal Marstranders historie om da mannen Joakim Marstrander fikk diagnosen Glioblastom grad IV. Iselin og Joakims historie er fylt med håp, glede, humor og sorg, men også en enorm kamp mot sykdommen og et stort fokus på å nyte livet mens man lever. Joakim ga aldri opp optimismen, noe som har gitt Iselin mye motivasjon til å fortsette kampen sammen med oss i foreningen.

Helle Aanesen

Lørdag startet vi dagen med Helle Aanesen fra Aktiv mot kreft. Helle ga oss både en liten morgenstrekk, samtidig som vi fikk et innblikk i hvorfor aktivitet er så viktig for kreftpasienter og hvordan god fysisk helse kan gjøre en bedre rustet til å gjennomgå tøffe kreftbehandlinger. Vi fikk også et innblikk i Aktiv mot kreft sin store drøm om verdens første kompetansesenter for trening og kreft ved Oslo Cancer Cluster og Nye Radiumhospitalet, og vi håper stort at vi får se det i virkeligheten om få år.

Nadia Ansar

Psykolog Nadia Ansar var dagens andre foredragsholder. Med paralleller til The Fresh Prince of Bel-Air og gode forklaringer på ord som ofte kan være vanskelig å forstå, fikk vi en veldig nær og forståelig beskrivelse av hvordan man kan forstå sine egne følelser når man står midt oppe i en vanskelig situasjon. Nadias foredrag var lett å relatere til, og det var trolig flere som forstod hvorfor man reagerer slik som man gjør.

Anita Vatland

I høst ble Hjernesvulstforeningen medlem av Pårørendealliansen, og det var derfor veldig hyggelig at Anita Vatland kunne fortelle oss om det viktige arbeidet Pårørendealliansen gjør for de pårørende. Pårørende er ofte de som bidrar aller mest når et familiemedlem blir sykt og det er samtidig ofte de pårørende blir litt glemt i en sykdomssituasjon, så det er godt å vite at det er en forening som fokuserer på de pårørende og deres behov.

Lisa Tønne

Komiker Lisa Tønne avsluttet lørdagens rekke med foredrag på sin sedvanlige humoristiske og lite selvhøytidelige måte. Lisas evne til å kunne tulle med sykdommen og alt som kommer med var forfriskende, og det var en latterfylt slutt på dagens foredragsrekke.

Lørdagens festmiddag ble servert i eget lokale og som en overraskelse til deltakerne hadde vi hentet inn artist Magnus Olsen (bildet) Wærness som selv er rammet av hjernesvulst. Sammen med den treretters menyen bestående av urtemarinert scampi, helstekt okse indrefilet og pasjonsfrukt moussekake, fikk vi tre runder med musikalske innslag.

Magnus viste forskjellige sider av av sitt musikalske repertoar i løpet av festmiddagen.

Magnus har studert på Liverpool Insitute for Performing Arts i Liverpool, og har blant annet hatt roller i ulike musikaler på Broadway i New York og West End i London. Dette var den store inspirasjonen til de tre musikalske innslagene som bestod av storband, egen musikk og musikal.

Janicke Langford

Forfatter Janicke Langford startet siste dag av konferansen på en rolig og behagelig måte med egen poesi fra Instagramkontoen Stjernekast. Janicke har egen evne til å få tankene og følelsene ut i poesi, og det er ikke rart hun når ut til så mange med tekstene sine. Det er forhåpentligvis flere som ble inspirert til å få sine følelser ut i poesi og andre kreative former.

Håkon Forfod Sønneland lurte Elizabeth til å være frivillig under innledningen til hjernesvulstmesterskapet.

Håkon utfordret til tidenes første hjernesvulstmesterskap i «stein-saks-papir», hvor en jublende Anita gikk av med seieren.

Mestringskonferansen ble avsluttet med kreative Håkon Forfod Sønneland. Håkon var et friskt pust på slutten av en lang helg, og med steinsaks-papir mesterskap og en hel idé-bank til aktiviteter vi kan mestre, ble alle deltakerne inkludert i et veldig annerledes foredrag.

Den andre utfordringen fra Håkon for å få oss til å tenke utenfor boksen, sette oss mål og flytte grenser var å få oss til å bestemme oss for en aktivitet vi skulle gjennomføre i løpet av de syv neste dagene.

Vi alle ble utfordret til å velge en av aktivitetene fra idébanken og vi håper mange har fått til det de utfordret seg selv på.

Mestringskonferansen var en svært vellykket helg og vi har fått mange gode tilbakemeldinger i etterkant. Det var veldig hyggelig for oss å møte så mange medlemmer i ulike situasjoner, og vårt største håp er at vi har bidratt til en større mestring av livet med hjernesvulst. Vi håper vi ses til neste år og at vi klarer å sette sammen et like godt program.

Tusen takk for en fantastisk fin Mestringskonferanse!