Nytt fra regionene

Tur på Telemarkskanalen

Emily Hanlon

Vi var så heldige å starte etter sommeren med en fantastisk fin tur, langs Telemarkskanalen 17. august, med 20 deltagere hvorav to ungdommer. Sykdommen rammer familier og enslige, unge og gamle. Vi reagerer forskjellig både fysisk og psykisk. Turen på Telemarkskanalen var helt fantastisk, for hele familien.

Det å ha muligheten til å komme seg ut av vanlig rutinene, samle oss, spise god mat, le sammen, sosialisere og oppleve noe nytt for alle første gangen alle sammen. Det gir ekte livsglede. Og det å ha en så spennende og positiv tur sammen, gjør det lettere å forholde seg til utfordringene sykdommen medfører. Det forbedrer både livskvalitet og overlevelse. Det hjelper deg til å føle deg bedre, mer håpefull og ikke så alene, og gir deg sjansen til å snakke om følelsene dine med andre som forstår situasjonen du står i. Det hjelper deg med å håndtere praktiske problemer, får tips fra andre som er i samme båt, og gir deg mestring.

Takk for fantastiske opplevelser vi hadde ombord MS Henrik Ibsen i strålende sol, 14 sluser fra Lunde til Skien, vakker natur og fine mennesker, både pasienter og pårørende.

Vi gleder oss til neste samling hvor vi fortsetter med fokus på økt «Mestring og livsglede».

Kom gjerne med innspill på temaer til enten Emily (mobil 458 03 225) eller Gunn Karin (979 77 973).

Invitasjon kommer til neste samling på e-post og Facebook. Ha en fin høst.