Ville, Våge, Mestre
Helgen 28.–30. oktober var nærmere 40 barn, ungdom og foresatte samlet til aktivitetshelg på Quality Airport Hotel Gardermoen som utgangspunkt.
Ivaretakelse og inkludering av barn og unge rammede og pårørende til hjernesvulst og hjernekreft ligger Hjernesvulstforeningens hjerte nær og er et viktig satsingsområde. Vi ønsker å bidra til samhold, vennskap og hygge. Derfor inviterte vi til denne helgen.
Her var det både grugleding, mestring, nye bekjentskaper og ikke minst avkobling fra hverdagen noe av innholdet.
Når både flyvning i vindtunnel, VR-opplevelser, skyting med ekte konkurransegevær stod på programmet var det også bra med litt roligere tidspunkt på hotellet, gjerne med god mat eller noe godt fra disker eller softismaskinen.
Tilbakemeldingene var meget gode og det er derfor sannsynlig vi prøver oss på noe lignende også neste år.
Barn som pårørende
Fredag ettermiddag inviterte regionlaget Sør-Øst med støtte fra hovedforeningen alle interesserte til et åpent arrangement med temaet «samtale om vanskelige livssituasjoner».
Her var det psykolog Hedvig Montgomery og Nina Jensen som i en samtale belyste flere aktuelle problemstillinger.
Barn og unge reagerer forskjellig, men likevel riktig for sin alder, personlighet og seg selv. Ingen familie går fri fra sorg og påkjenninger. Nok hender og nok hjerter til alle som trenger det fordrer at vi står sammen.
Unngå hemmelighold og del så mye som du finner naturlig, vær ærlig og ta det i korte samtaler.
Dette var en liten del av det som ble berørt fredag ettermiddag og de ca. 50 fremmøtte fikk også muligheten til å stille spørsmål og kommentere fra salen.
Vi kan anbefale filmene som ble produsert i fjor om samme temaet og med Hedvig og Nina i dialog.
Disse filmene og mere til finner du på Hjernesvulstforeningens YouTube-kanal .
«Fritt fall» i vindtunnel
Lørdag formiddag var det klart for start på aktivitetene og i et flott høstvær tok vi beina fatt og gikk den drøye kilometeren til Modern activity center. Her stod utfordringene i kø med ulike VR- opplevelser og ikke minst flyvning i vindtunnel.
Forventningene blant deltagerne var nok noe forskjellig og enkelte var kanskje ikke så bekvem helt i starten. Følelsen det er når en skal i gang med noe som en har veldig lyst til, men som er litt skummelt stod skrevet i panna på mange. Etter vel gjennomført ble det et stort bredt smil som dominerte på aktivitetssenteret. Når barna og ungdommene hadde fått sine turer, klarte heller ikke de litt eldre å holde seg unna.
Denne bolken ble avsluttet med lunsj før retur til hotellet.
Skyting for mestring
Søndag dro vi med buss til Råholt skole der vi ble tatt imot av frivillige fra Eidsvoll Verk skytterlag. Ikke nok med det, plutselig stod en rykende fersk verdensmester midt iblant oss. Katrine Aannestad Lund kom fra VM i Kairo og nesten direkte til Råholt. Hun hadde med seg to gullmedaljer fra VM i konkurranseskyting. Bedre instruktør kunne vi vel ikke fått!
Adjunkt, skyteinstruktør og prosjektleder for «Skyting for mestring», Mona Isene, snakket om hva en gjennom denne konsentrasjonssporten kan oppnå av resultater på konsentrasjon, impulskontroll og ikke minst mestringsfølelse.
Snart var instruktørene fra Eidsvoll Verk sammen med Katrine og Mona i gang med instruksjoner og skyting på elektroniske skiver.
Første grundige opplæring var på sikkerhet før det ble klart til å trekke av, og noen traff «midt i blinken».
Nevnes skal også at vår generalsekretær Rolf tok utfordringen og stilte opp til en uhøytidelig konkurranse med verdensmesteren, Katrine. Noe uventet og litt oppsiktsvekkende førte første serie uavgjort og det måtte omskyting til! Det må sies til Katrines forsvar at utstyret var en smule forskjellig fra det hun brukte i VM, men forbauselsen var stor!
Katrine som stilte opp og vant omskytingen fikk T-skjorte med teksten «Aktiv med Hjernesvulstforeningen»
«Mange brede smil, mange gode opplevelser og kanskje nye vennskap ble knyttet denne helgen. Vi vil fortsette med fokuset på tilbud til barn, ungdom og familier i tillegg til våre øvrige tilbud og konferanser.