Forskning
Bergen i september:

Stand ved Forskningstorget

Brain Tumour Immunology and Therapy-gruppen ved Institutt for Biomedisin vil sammen med brukerrepresentant for Hjernesvulstforeningen ha en stand ved Forskningstorget i Bergen 20.–21. september, i forbindelse med Forskningsdagene.

Marianne Hjellvik Hannisdal

Illustrasjon av hvordan KI kan bruke bildedata og annen informasjon til å forutsi hvilken behandling som vil være mest nyttig, ut fra pasientens spesifikke variabler.

Illustrasjon av svulstens kontrastoppladende del (rød) og omkringliggende ødem (blå) vist på en kontrastforsterket T1-vektet MR-bilde

Gruppen vil sette fokus på sin forskning på kunstig intelligens som metode til å analysere MR-bilder for diagnostikk og oppfølging. Spesifikt hvordan KI kan kvantifisere og visualisere svulstens utvikling på en ny måte. De vil demonstrere hvordan KI-modeller gjenkjenner svulstens karakteristiske radiologiske uttrykk på tvers av bildevektinger: Basert på trening på tusenvis av tidligere pasientdata kan KI-modeller definere hvor svulsten ligger, og hvilke områder av hjernen som er rammet.

3D-illustrasjon av hvordan KI-teknologi kan gjenkjenne hjernens ulike deler, og fargekode disse for bedre visualisering.

Videre vil gruppen demonstrere visualisering av små biologiske komponenter, som publikums egne celler i et mikroskop – og viser til hvordan KI kan bidra til å løse den tredimensjonale strukturen til spesifikke proteiner. Det å løse 3-dimensjonelle proteinstrukturer (vite hvordan aminosyrene er foldet/plassert i forhold til hverandre) er kritisk for å effektivt kunne utvikle nye legemidler. På denne måten har KI potensiale til å bistå forskere fra bildediagnostikk til behandling av hjernesvulster.

Forskningstorget 21. september

Tid: kl. 11 til 16

Sted: Festplassen i Bergen

Hvordan kan KI forbedre diagnostikk og kreftbehandling?

Institutt for Biomedisin,Universitetet i Bergen

Denne dagen kan du som liten eller stor ta turen innom for å oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på det som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen. Her står forskere i aksjon på forskjellige forskningsstasjoner og ønsker deg velkommen.

VilVite vil holde show kl. 11.30, 13.00 og 14.30.