Minnemarkering og HÅP
Fornebupiloten inviterte Hjernesvulstforeningen i anledning en minnemarkering til Paal Alme.
Maleriet «HÅP» som er et produkt av malestuntet i mai har stått utstilt på Fornebupiloten, ved Fornebu S kjøpesenter og det ble da naturlig å samarbeide om dette arrangementet som frivillige og ansatte ved Fornebupiloten hadde fått i stand. Rundt 30 personer var til stede under den verdige og hyggelige stunden, en fin sensommerkveld i september.
Paal Alme hadde hjernekreft og gikk bort for et år siden. Paal betydde mye for mange og var et JA-menneske, en ildsjel som satte spor etter seg. Han var sentral i etableringen av Fornebupiloten og en viktig katalysator og bidragsyter for utviklingen av fornebusamfunnet.
Det var Kirsti Skullerud som er frivillig ved Fornebupiloten som åpnet kvelden med disse ordene om Paal Alme: – Paal var over alt, en ildsjel, lett gjenkjennelig med det lange håret, det brede smilet og selvsagt, kameraet i hånden. Han var engasjert i alt som rørte seg og har satt tydelige spor.
Det var satt opp en bildevisning som viste litt av hvem Paal var som fotograf og som engasjert entusiast på flere arenaer på Fornebu som Flytårnet og Senioruniversitetet med flere. På senteret finner en flere av Almes bilder utstilt.
Søster Kari og sønnen Mikkel var til stede og bekreftet det store engasjementet til Paal. Mikkel forteller at en tur på butikken med sin far kunne være utfordrende om målet var å rekke middag. Paal kjente – og pratet med alle og traff alltid kjente.
Norges forskningsråd, Forskningsdagene, forskning.no
Paal Alme (bildet) var også kommunikasjonsdirektør i forskningsrådet, initiativtaker til Forskningsdagene og lanserte forskning.no som forskningsnorges nye felles nettsted i 2002. I Paal Almes åpningstale som styreleder kan vi lese: – Flere har spurt meg om beveggrunnen for at vi tok på oss ansvaret for denne satsingen.
Til det vil jeg gjerne si at vi i Norge har en stor utfordring i å rekruttere barn og unge til forskningsfagene. Vi ser en stadig forgubbing innenfor enkelte fag - og flere undersøkelser viser at vi om få år vil stå igjen med manglende kompetanse til å videreføre den ervervede kunnskap.
Dette viser hans bevissthet om å løfte frem forskningen mer samlet og gjøre den mer synlig og tilgjengelig og ikke minst på en plattform som skulle tilrettelegge for økt rekruttering av ungdom inn i forskning.
Hjernesvulstforeningen
Hjernesvulstforeningen var representert både fra styret og sekretariatet og forsamlingen fikk en god informasjon om foreningens arbeid. Nina Jensen (bildet) fremhevet spesielt foreningens engasjement for økt satsing på forskning på hjernekreft og samarbeidet som er etablert med Norsk hjernesvulstkonsortium. Nina er initiativtaker og sterk pådriver i konsortiet som består av de fremste forskerne på hjernesvulster i Norge.
Maleriet HÅP som har stått utstilt på Fornebupiloten ble presentert av initiativtaker, Randi Kvernberg. Randi fortalte om bakgrunnen for hennes engasjement for forskning, idéen om malestuntet og om hvordan maleriet «HÅP» ble til.
Målet er å selge maleriet for å få flere midler til forskning og bedre behandling på hjernekreft.
Takk til Fornebupiloten for en verdig minnemarkering med servering og gode samtaler!