Mestringskonferansen 2025
Hjernesvulstforeningen kan med stor glede invitere til Mestringskonferansen 2025.

I år møtes vi helgen 9.–11. mai på Quality Airport Hotel Gardermoen, og som alltid håper vi at årets mestringskonferanse vil inspirere og bidra til mestring av livet med hjernesvulst. Mestringskonferansen er en gylden mulighet til å utforske fellesskapet i Hjernesvulstforeningen og bli bedre kjent med hjernesvulstfamilien.
Årets foredragsholdere består av nestleder i Hjernesvulstforeningen Marit Horgen, håpsforsker Vibeke Lohne, lege og podcaster Annette Dragland, livsmestrer Guro Skottene, prest og forfatter Per Anders Nordengen, psykologspesialist Anders Mobråten og kreftsykepleier og coach Heidi Skutlaberg Wiig. Vi har gjort vårt aller beste for å finne og sette sammen foredrag med ulike temaer og vinklinger som handler om å mestre livet med sykdom. Les mer om foredragsholderne under.

Foto: Forsvaret
Marit er nestleder i Hjernesvulstforeningen og har jobbet med lederutvikling i 30 år i Forsvaret, politiet og privat sektor. Fagområdene til Marit har vært idrett, psykologi og ledelse, og hun er veldig glad i trening og fysisk aktivitet, og driver blant annet med fridykking på fritiden. Marit mistet dessverre mannen sin til glioblastom i oktober 2022 og som pårørende og etterlevende har hun blant annet vært opptatt av selvregulering og helhetlig ivaretagelse i pårørenderollen.

Foto: protestfestivalen.no
Vibeke er utdannet sykepleier og jobber som professor ved fakultet for helsevitenskap på OsloMet. Hun har i lang tid forsket på håpets betydning for pasienter og pårørende, og hun har blant annet skrevet boken Kampen for håpet. Boken handler om da mannen hennes ble diagnostisert med aggressiv hjernesvulst, og det er en sterk og medrivende fortelling om en moderne familietragedie, samtidig som den handler om jakten på håpet. Vibeke har også vært med å skrive en rekke vitenskapelige artikler og vært medforfatter i lærebøker.

Foto: annettedragland.no
Annette er utdannet lege og har en stor lidenskap for forebyggende medisin. Hun har fordypet seg i søvn og helhetlig helse med fokus på mat, bevegelse, relasjoner, stress og søvn som grunnpilarer. Annette har en egen podcast kalt Leger om livet som gir forskningsbasert kunnskap om kropp og sinn. Annette er engasjert i det å formidle kunnskap om hvordan man kan få et godt liv til tross for utfordringene man møter, og hun vil derfor gjøre forskningsbasert, nyttig kunnskap om helse og kropp tilgjengelig for alle.

Foto: LinkedIn
Guro er utdannet diakon, i tillegg til at hun har gått forfatterskole og tatt videreutdanning i livsstyrketrening og fysisk aktivitet i psykisk helsearbeid. Til daglig jobber Guro som rådgiver ved Lærings- og mestringssenteret ved Rikshospitalet/OUS og det er trolig flere som har møtt Guro i forbindelse med lærings- og mestringskurs for ulike diagnosegrupper. Guro er en viktig samarbeidspartner for Hjernesvulstforeningen og hun har god kunnskap om diverse verktøy som kan skape livsmestring.

Foto: perandersnordengen.no
Per Anders er prest, foredragsholder, forfatter og samtaleveileder. Som prest har han blant annet arbeidet både i Norge og Sør-Afrika, og etter mange år i kirke og næringsliv har Per Anders fått gode erfaringer med mennesker i ulike livssituasjoner. Han har derfor vært hyppig brukt i radio og TV, samt skrevet flere bøker og artikler.

Foto: Vardesenteret OUS
Anders er psykologspesialist og jobber ved Vardesenteret ved OUS. Han har god erfaring med å møte rammede og pårørende til kreft, og har blant annet vært gruppeleder i pårørendegrupper ved Vardesenteret, i tillegg til å holde foredrag på andre samlinger.

Foto: heidiskutlaberg.no
Heidi er kreftsykepleier, veileder og spesialrådgiver innen klinisk kommunikasjon på Ahus. I over 30 år har Heidi jobbet med alvorlig syke og døende pasienter og deres pårørende, og hun er ansvarlig for opplæring i klinisk kommunikasjon av leger, sykepleiere og annet personell som er i daglig dialog med pasienter og pårørende. Heidi har blant annet vært medforfatter av boken Klinisk kommunikasjon for sykepleiere (2018) og har en egen podcast kalt Helhjerta med Heidi Skutlaberg Wiig.
Påmelding gjøres innen 30. mars og er bindende. Les mer om dette i rammen under.
Meld deg på Mestringskonferansen 2025
Meld deg på Mestringskonferansen 2025! Programmet for Mestringskonferansen 2025 er klart, og vi har gleden av å kunne presentere et godt og variert tilbud under parolen: «Mestring av livet med hjernesvulst». På Quality Airport Hotel Gardermoen vil du helgen 9.–11. mai få gleden av å høre Marit Horgen, Vibeke Lohne, Annette Dragland, Guro Skottene, Per Anders Nordengen, Anders Mobråten og Heidi Skutlaberg Wiig– som alle vil gi deg noe med på veien mot din mestring.Mestringskonferansen er primært et tilbud til våre medlemmer, men er også åpen for andre. Medlemspris er 1400 kroner, for helpensjon, mens andre må betale 6000 kroner for helpensjon. Likepersoner, æresmedlemmer, valgkomité til hovedstyret og regionstyremedlemmer får rabatt. Egenandelen dekker hele helgen (overnatting samt alle måltider fra og med middag fredag til lunsj søndag), men ikke alkoholholdig drikke. Påmelding gjøres helst gjennom medlemssystemet, eller hvis du ikke får det til: ved å sende en e-post til Hjernesvulstforeningen på kurs@hjernesvulst.no. Husk å melde fra om evt. allergier/intoleranser/matpreferanser og spesielle behov, samt hvis du ønsker å søke om reisestøtte. Har du behov for bistand under Mestringskonferansen, husk å melde på din ledsager, også. Bindende påmelding innen 30. mars. Vær sikker på å få plass, vær raskt ute med din påmelding!